Skicka oss en förfrågan
Kontakta mig
Tack. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.
Frågor? Ring oss
Håll cmdctrl -tangenten nere och tryck på +/-
Startsida -> Användarhistorier -> Guttorm (95) - Det Är Ett Genialt Hjälpmedel För Att Gå i Trappor

Historier

Guttorm (95) - Det är ett genialt hjälpmedel för att gå i trappor

Hvordan Guttorm (95) har fått trappehjelp fra trappeassistenten AssiStep for å bo og tilpasse hjemmet sitt til å bo der hele livet. Hverdagsrehabilitering.
Lestid ca 3 min. Publiserat 26.07.2018
Guttorm har aldrig haft bil och har alltid gillat att ta sig fram till fots. Men sedan han föll har funktionaliteten gått ned avsevärt. Trapporna blev ett problem. Men med AssiStep kan han tryggt ta sig både upp och ned i trappan.
Har aldrig haft bil

Guttorm är stolt över att han alltid har kunnat lita på sina ben för att ta sig från A till B genom hela livet. Men de senaste åren har varit en utmaning för honom.

  • “Jag har haft problem med att gå i trappor tidigare också, då och då. Men sedan jag föll måste jag säga att jag har förlorat mycket jämfört med hur jag brukade vara.”

Han har aldrig haft en bil, men nu har han insett att hans ben inte alltid klarar sig, och att han behöver något som hjälper honom.

  • “Och nu har jag det!”

När en arbetsterapeut kom hem för att undersöka vilka bostadsanpassningar han kunde tänkas behöva, kunde han välja mellan en trapplift och AssiStep och för honom var det ett enkelt val.

“En trapplift och detta (AssiStep) är som natt och dag, för du blir inte passiverad utan motiverad att använda dina egna ben som är rörliga, för att uttrycka sig enkelt.”
Guttorm
Också bra för hans fru

“För mig har det varit mycket bättre också eftersom jag har kunnat gå ut mycket mer när jag har vetat att han kan gå upp och nedför trappan själv,” lägger hans fru till.

“Innan när han använde kryckor behövde jag kolla hela tiden hur det gick - kom han upp eller ned ordentligt? Men nu när jag vet att han håller sig i AssiStep så är han säker. Jag ser hur bra han är på att använda den. Och när jag frågar ‘klarar du dig?’ så svarar han alltid ‘jadå, jag klarar mig.’”

“Jag tycker det är ett genialt hjälpmedel för att gå upp och ned i trappor.”

Video från Guttorms hem:

Varför är AssiStep ett bra val?

Designad för ditt hem

AssiStep är designad och utvecklad av ledande ingenjörer och industriella designers från Norges främsta tekniska universitet.

AssiStep är utformad för att passa in naturligt i din hemmiljö - den är en diskret lösning som ser ut som ett vanligt trappräcke när handtaget är infällt.

Håller dig trygg och aktiv

AssiStep har testats och certifierats av välkända tyska TÜV, som kvalitetssäkrar produkter och tjänster. Den är godkänd för användare som väger upp till 120 kg och den följer de tekniska säkerhetsnormerna EN ISO 12182:2012 och EN ISO 14971:2012.

Kan installeras i de flesta trappor

AssiStep är utvecklad för att enkelt kunna anpassas till just din trappa. Den kan installeras i både raka och böjda trappor, samt i trappor med avsatser.

Tar lite plats

När handtaget är invikt ser man bara det vackra trappräcket av metall.