Skicka oss en förfrågan
Kontakta mig
Tack. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.
Frågor? Ring oss
Håll cmdctrl -tangenten nere och tryck på +/-
Startsida -> Användarhistorier -> Sexårige Peder Föddes Med En CP-Skada Och Kunde Inte Gå Själv i Trappor. Förrän Han Fick En AssiStep.

Historier

Sexårige Peder föddes med en CP-skada och kunde inte gå själv i trappor. Förrän han fick en AssiStep.

AssiStep är ett bra alternativ till trapphissar. Den håller dig säker och aktiv
Lestid ca 3 min. Publiserat 30.04.2018
Peder föddes med en CP-skada och har alltid behövt hjälp för att gå i trappor. Med AssiStep klarade han att gå i trappan själv redan på första försöket.
Bostadsanpassning för barn med funktionsnedsättning

Som de flesta barn som har CP-skador har Peder problem med grovmotoriken. Det gör att det är svårt för honom att krypa, gå, sitta och springa. Även om han kan göra mycket själv, har han aldrig kunnat gå i trappor själv. Men när familjen hörde talas AssiStep, väcktes hoppet att han skulle kunna göra just det.

De ansökte hos kommunen om bostadsanpassning för att hjälpa Peder att gå i trappan.

Att skaffa en AssiStep ledde inte bara till att Peder kunde gå i trappan själv, vilket gladde honom mycket, men det ledde också till en förbättring av hans funktioner inom andra områden. Enligt hans mamma har både hans bålmuskulatur och hans kroppshållning förbättrats som ett resultat av att han använder AssiStep i hemmet.

“Sedan Peder fick AssiStep har vi märkt stor skillnad när han går uppför trappan. Han är mycket starkare i bålen och hans hållning har förbättrats markant.”
Peders mamma
Trapphjälpen AssiStep gör barnen säkra i trappan
Peder (6) tillsammans med sin AssiStep
AssiStep tillåter barn med CP att klara sig att gå ensam i trappan
Vad är CP

Cerebral pares (CP) är ett samlingsnamn för olika rörelsehinder och funktionsnedsättningar av motoriken orsakade av en skada eller utvecklingsrubbning i den ännu omogna hjärnan, antingen under graviditeten eller under barnets första levnadsår. Ett viktigt kriterium i diagnostiken är att hjärnskadan är stationär och inte förvärras. Hur allvarliga symptomen är beror på storleken av skadan och var i hjärnan den sitter. Av de cirka 100 000 barn som föds i Sverige varje år drabbas drygt 200 av CP.

Se hur Peder gör sina första försök att gå i trappan med AssiStep

Varför är AssiStep ett bra val?

Designad för ditt hem

AssiStep är designad och utvecklad av ledande ingenjörer och industriella designers från Norges främsta tekniska universitet.

AssiStep är utformad för att passa in naturligt i din hemmiljö - den är en diskret lösning som ser ut som ett vanligt trappräcke när handtaget är infällt.

Håller dig trygg och aktiv

AssiStep har testats och certifierats av välkända tyska TÜV, som kvalitetssäkrar produkter och tjänster. Den är godkänd för användare som väger upp till 120 kg och den följer de tekniska säkerhetsnormerna EN ISO 12182:2012 och EN ISO 14971:2012.

Kan installeras i de flesta trappor

AssiStep är utvecklad för att enkelt kunna anpassas till just din trappa. Den kan installeras i både raka och böjda trappor, samt i trappor med avsatser.

Tar lite plats

När handtaget är invikt ser man bara det vackra trappräcket av metall.

Ladda ner vår broschyr

  • .pdf
    Brosjyre AssiStep Brosjyre-AssiStep.pdf Storlek: 4,24 mb Last ned