Skicka oss en förfrågan
Kontakta mig
Tack. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.
Frågor? Ring oss
Håll cmdctrl -tangenten nere och tryck på +/-
Startsida -> Vad Finns det för Alternativ till en Handikapphiss?

Vad Finns det för Alternativ till en Handikapphiss?

Handikapphiss alternativer
När vi så småningom blir äldre kan trappor ofta bli ett större hinder i din livsmiljö. Stolhiss är en typ av trapphiss som transporterar dig upp och ner för trappan medan du sitter på en stolsits. I den här artikeln tittar vi på vilka alternativen till en stolhiss är.

Svårigheter att gå i trappor

Det finns vanligtvis några viktiga faktorer som påverkar din förmåga att gå uppför trappor i ditt eget hem. Detta kan bero på naturliga åldringsprocesser eller sjukdomar / skador som begränsar din rörlighet och balans.

Traditionellt har det funnits tre alternativ för att lösa "trapp-problemet":

 1. Handikapphiss, som transporterar användaren upp- och nerför trappan
 2. Begränsa boendet till markplan/bygga om huset
 3. Flytta hemifrån

Forskning visar dock att två viktiga faktorer påverkar vår livskvalitet och livslängd:

 1. Din aktivitetsnivå är en av de viktigaste indikatorerna för att förutsäga din livslängd
 2. Majoriteten av oss vill fortsätta att bo i vårt eget hem hela livet.

Vilka är alternativen till en handikapphiss?

Alternativ till handikapphiss

Handikapphiss

En stoltrapphiss kostar vanligtvis cirka 30.000 – 50.000 kronor för en rak trappa och 60.000 – 120.000 kronor för svängda trappor. Det slutgiltiga priset för en stollhissinstallation beror på hur trappan är utformad. Det finns olika trapptyper som kan vara raka, böjda eller vinklade; och hur många viloplan, vinklar eller böjningar trappan har, avgör priset.

Eftersom en stoltrapphiss måste anpassas till ditt specifika hem behöver den kanske extra funktioner och en utökad service och garanti. Det är möjligt att du behöver bygglov eller en anmälan innan en stolhiss kan installeras. Det kan ta mycket tid, ibland flera veckor eller månader innan man får bygglov för sin bostadsanpassning eller beskedet om byggstart.

Det finns undersökningar som visar att du även kan förvänta dig högre årliga kostnader för reparationer och service eftersom den typiska ett till två års tillverkargarantin inte räcker till. Trapphisshandlare och tillverkare av stolhissar är kända för att tjäna mycket pengar på eftermarknaden, eftersom stolhissar vanligtvis kräver regelbunden service.

Handikapphiss
Stoltrapphiss

AssiStep som alternativ till handikapphiss

AssiStep är en trappassistent utvecklad av industridesigners och ledande ingenjörer i Norge.

Istället för en elektrisk stolhiss är en AssiStep ett 100% mekaniskt hjälpmedel som består av ett starkt men lätt aluminiumhandtag som du skjuter framför dig i trappan - som en rollator. Den lanserades 2015 i Norge och har expanderat till de flesta europeiska länder samt Kanada och Japan.

Det finns idag tusentals människor och nöjda kunder i hela världen som använder AssiStep dagligen, och den har många fördelar jämfört med traditionella handikapphissar.

AssiStep är utvecklad för personer som fortfarande har en viss gångförmåga och gångfunktion, men av olika skäl behöver mer stöd och säkerhet när de går uppför och nerför trappor.

AssiStep - Alternativ til stoltrapphiss
AssiStep
Trapphjälpen AssiStep blandar sig naturligt i alla hem och tar upp mycket lite utrymme

Vem brukar använda en AssiStep?

Rollatoranvändare – som fallprevention för seniorer i trappor:

AssiStep är ett hjälpmedel som används inom bostadsanpassning som kräver att användaren har en viss gångförmåga och är särskilt användbar när det inte förväntas en snabb nedgång i individens rörlighet.

För många människor kan AssiStep göra det möjligt att upprätthålla eller till och med förbättra sin gångfunktion, balans och styrka och därmed hålla sig oberoende av andras hjälp för att bo kvar hemma längre.

AssiStep alternativ til handikapphiss
AssiStep

AssiStep – en mekanisk trappklättrare

Man kan se AssiStep som en slags mycket säker mekanisk trappklättrare, en trappassistent och ett hjälpmedel för människor med rörelsehinder eller som har en nedsättning av en kroppsfunktion, eller nedsatt motorik med förlust av rörelseförmåga som följd.

Assistep som hjälpmedel är helt mekanisk och hjälper barn, ungdomar samt vuxna att vara mer oberoende av hjälp när de går upp- och nerför trappor hemma. Den är enkel att använda och snabb att installera.

AssiStep är det enda hjälpmedlet for trappor som har vunnit den prestigefyllda utmärkelsen "Bästa lösning" av SilverEco Aging Well Award.

AssiSteps fördelar jämfört med handikapphiss

 • AssiStep är 100% modulär, vilket möjliggör mycket snabb leverans och installation för olika typer av trappor
 • Inga återkommande kostnader i de flesta fall eftersom det inte krävs regelbunden service eller reparationer
 • Inget behov av att ansöka om bygglov
 • Överlägsen tillförlitlighet eftersom det är en rent mekanisk produkt som vanligtvis inte kräver service eller elektricitet
 • Användaren håller sig aktiv och kan till och med förbättra gångfunktion, balans och styrka
 • Produktgaranti, AssiStep har testats och certifierats av det tyska företaget TÜV, som tillhandahåller produktcertifieringstjänster
 • Miljövänliga produktionsanläggningar som använder vattenkraft

Ansök om bostadsanpassningsbidrag!

Du som har en bestående funktionsnedsättning kan ansöka om bostadsanpassningsbidrag.

För att får bostadsanpassningsbidrag behöver du ett intyg som styrker att de åtgärderna du ansöker om är nödvändiga utifrån din funktionsnedsättning. Du kan få bidrag till installation eller anpassning av fasta funktioner i din bostad, till exempel en AssiStep.

9 av 10 kunder väljer att ansöka om AssiStep via bostadsanpassningsbidrag.

För att ansöka om bostadsanpassningsbidrag behöver du först fylla i ansökningsblanketten som du får hos din kommun.

Välj din AssiStep

Konfigurera din AssiStep - på bara några steg!

Vilken typ av trappa har du?

Val

Vem är du? Är du en privat person eller institution som vill ha ett erbjudande på AssiStep?

Val

Vi behöver din postnummer för att hitta vår närmaste distributör och beräkna fraktkostnader och installationskostnader.

Eftersom du har en annan typ av trappa vill vi erbjuda ett hembesök och inspektera trappan för att ge dig en prisuppskattning

Vi måste tyvär informera dig om att vi inte har en leverantör i det land du har valt. Du kan fortfarande fylla i formuläret, så skickar vi dig information om AssiStep.

I vissa fall behöver vi lite mer information om din trappa. Vi ber dig därför att ange ditt telefonnummer så att vi kan kontakta dig om det behövs. Vi behöver e-postadressen för att skicka erbjudandet och ge mer information.

Vänligen kontrollera informationen innan du skickar in.

När du har skickat det formuläret, får du e-post med en prisuppskattning. Din information är säker hos oss:
Tack för din förfrågan får du ett mail med ytterligare information och pris baserat på ditt val inom kort tid.