$ Skicka oss en förfrågan
Håll cmdctrl -tangenten nere och tryck på +/-
Startsida -> Om företaget

Vår historia

AssiStep är utvecklat av några av Norges bästa teknologier från norska vetenskaps- och teknologihögskolan NTNU
Att bo kvar hemma så länge som möjligt är något som de flesta önskar sig. Vi på Assitech utvecklar nya och innovativa lösningar som gör detta möjligt.

Saker som de flesta av oss tar för givet kan vara oerhört motiverande för andra

När vi monterade AssiStep hos Peder (6) sommaren 2017 fanns det många som var skeptiska. Peder hade aldrig tidigare gått ensam trappor utan stöd av en vuxen. Att se honom ta den första AssiStep-provturen - ensam - är den största motivationskällan vi kan ha för att göra AssiStep tillgänglig för alla som behöver den.

För oss handlar det om livskvalitet och kontroll. Att man ska kunna röra sig fritt i sitt eget hus, på ett säkert och aktivt sätt, är det vi brinner för. Hjälpmedel ska så långt som möjligt stimulera till att behålla de funktioner du redan har - och inte ta bort viktiga källor till aktivitet.

Slutligen kan en pojke med CP gå på trappan med trapprollatorn AssiStep

Vi började arbeta med att utveckla AssiStep som studenter vid NTNU redan 2012. Målet var att skapa ett helt nytt och revolutionerande hjälpmedel som skulle göra det möjligt för fler människor att bo kvar hemma så länge de vill.

Resultatet blev den prisbelönta trappassistenten AssiStep.

Efter en omfattande utvecklingsprocess med användare och terapeuter testades och certifierades AssiStep av den berömda certifieringsorganisationen TÜV i Tyskland 2015 - och AssiStep kunde lanseras på marknaden.

AssiStep installeras vanligen av en person och tar 3-6 timmar beroende på trappsteg.

Efter lanseringen har vi rest vitt och brett i hela Norge för att visa upp vad AssiStep kan göra för människor. Vi har besökt otaliga rehabiliteringscenter, kommuner, terapeuter och människor som har nytta av AssiStep i sitt dagliga liv. Detta har fått stor uppmärksamhet, bland annat när kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit själva testade AssiStep med stor entusiasm.

Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette Marit testar AssiStep

Sedan dess har mycket hänt. Företaget är fortfarande verksamt i hjärtat av Trondheim och har produktutveckling och produktion under ett tak i nya lokaler i stadsdelen Lade. AssiStep är nu tillgänglig i många europeiska länder, och vi expanderar fortfarande till nya marknader.

Vi tror att mer kan göras för att göra människor mer självständiga i vardagen. De flesta vill klara det mesta själva, utan andras hjälp.
AssiStep är vårt bidrag till att skapa ett mer aktivt och tryggare samhälle för dem som har det svårt med trappor.

teamet bakom AssiStep
Teamet bakom AssiStep
Gründerne bak AssiStep

Kontakta oss

PRODUSENT
Assitech AS

Jarleveien 12
7041 Trondheim

Telefon: +47 995 60 130
E-post:
norge@assistep.no
Internett: www.assistep.no

Org.nr: 813 727 102

DISTRIBUTÖR
Trident Industri AB

Metallgatan 25
262 72 Ängelholm

Telefon: 0431-44 95 00
E-post: info@trident.se
Internett: www.trident.se

Org.nr: 556513-7634