$ Skicka oss en förfrågan
Håll cmdctrl -tangenten nere och tryck på +/-
Startsida -> 1Nyheter

Nyheter

Lestid ca 2 min. Publiserat
12.09.2018

AssiStep - En trappassistent för utmärkt rehabilitering och träning

Jakob Rønningen var helt ok med att vara den förste på äldreboendet som testade den nyinstallerade trappassistenten AssiStep. "Den var stadig och bra. Jag kände mig säker," sa han, efter att ha gått upp och ned för trappan en gång.

Läs hela nyheterna
Lestid ca 5 min. Publiserat
07.09.2018

Rehabilitering efter stroke - hur får man bäst resultat?

Den viktigaste faktorn vad gäller rehabilitering efter stroke är tid. Ju snabbare en stroke-drabbad patient får hjälp efter att de första symptomen konstaterats, desto bättre chans för överlevnad och för en god rehabilitering.

Läs hela nyheterna
Lestid ca 3 min. Publiserat
03.09.2018

Våra tips om hur man ansöker om bostadsanpassningsbidrag för AssiStep

Behöver ditt hem anpassas din bostad byggas om? Om du har en funktionsnedsättning och vill bo kvar hemma kan det vara så att ditt hem behöver byggas om eller anpassas. En funktionsnedsättning kan till exempel vara nedsatt rörlighet, synnedsättning, epilepsi eller begåvningshandikapp. Du behöver kanske mer stöd och extra hjälp Du får inte bidrag om du har en tillfällig funktionsnedsättning som till exempel ett brutet ben. Boendet måste fungera väl för att kunna hantera vår vardag på bästa sätt. Du som har en funktionsnedsättning kan behöva extra hjälp och stöd i din bostad. Det finns även också korttidsboende där du kan bo under en kortare period t ex efter en sjukhus uppehåll. Om du bor i en hyreslägenhet måste din fastighetsägare godkänna anpassningen.

Läs hela nyheterna
Lestid ca 6 min. Publiserat
31.08.2018

Att använda AssiStep som ett terapiverktyg

Mobilitet betyder inte bara mer oberoende utan också större frihet. Särskilt om man råkat ut för en höftfraktur , t. ex. efter ett fall i en trappa, eller om man drabbats av stroke, måste muskler, leder och skelett byggas upp och tränas upp igen - och nyckelordet är gångrehabilitering.

Läs hela nyheterna
Lestid ca 5 min. Publiserat
15.08.2018

Trapphiss: Varför andra lösningar kan vara bättre

När man får problem med att gå i trappor finns det olika sätt att addressera det på. Att installera en trapphiss har hittills ofta varit en vanlig lösning, men i denna artikel kommer vi att diskutera varför en trapphiss inte nödvändigtvis är den bästa lösningen för just dig.

Läs hela nyheterna
Lestid ca 5 min. Publiserat
03.08.2018

Vad finns det för alternativ till trapphiss?

När vi blir äldre eller drabbas av skador eller sjukdomar är det många av oss som upplever att det blir allt svårare att gå i trappor. Många tänker då i första hand på en trapphiss som lösning på problemet, men i denhär artikeln ska vi utreda vilka alternativa lösningar som finns, och vilka priser och kostnader som gäller för trapphissar och trapprollatorn AssiStep.

Läs hela nyheterna