Skicka oss en förfrågan
Kontakta mig
Tack. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.
Frågor? Ring oss
Håll cmdctrl -tangenten nere och tryck på +/-
Startsida -> Vad Finns Det För Alternativ till Stoltrapphiss?

Vad Finns Det För Alternativ till Stoltrapphiss?

Stoltrapphiss
Den här artikeln beskriver priser, möjligheter och billigare alternativ till de specialanpassade stoltrapphissar som krävs för svängda trapphus och för trappor som är vinklade.

1. Vad kostar en stoltrapphiss?

Stoltrapphiss finns i ett flertal olika utformningar och i många olika prisklasser. Eftersom stoltrapphiss / trappliftar vanligtvis måste specialanpassas till trappor som svänger eller är vinklade har detta en betydande inverkan på pris och leveranstid. Därför hamnar det typiska prisintervallet för stoltrapphiss för svängda eller vinklade trappor på mellan 80 000 och 140 000 kronor. För hissar med anpassade krökta skenor fördubblar varje kurva i trapphuset vanligtvis baspriset för trapphissen, eftersom alla kurvor måste skräddarsys för att passa exakt till din trappa.

Återförsäljningsvärde för begagnade stoltrapphissar
Priser för begagnade stoltrapphissar varierar mycket eftersom böjda trapphissar med anpassade krökta skenor och olika former av stolhissar för svängda trappor är specialtillverkade och anpassade för specifika trappor, och det därför är mycket svårt att sälja dem på den privata marknaden som en begagnad produkt efter några år.

Beroende på hur länge stoltrapphissen används, kan den genomsnittliga månadskostnaden bli betydande eftersom återförsäljningsvärdet är mycket lågt jämfört med anskaffningsvärdet.

Trapphiss / Stoltrapphiss begagnad
Stoltrapphiss

2. Varför ska du överväga alternativ till stoltrapphiss för svängda trappor?

Som redan nämnts är anskaffningskostnaderna ganska höga jämfört med restvärdet efter tillverkarens garanti löpt ut. Du kan dock köpa en utökad garanti som täcker alla service- och reparationskostnader. Trapphissar måste som regel servas varje år, vilket är förknippat med kostnader på omkring 2 000 kronor per år.

Förutom att de är dyra är böjda trapphissar kända för att ta mycket plats i och runt dina trappor. Stolsitsen sticker ofta ut cirka 60 cm från väggen. Detta är också anledningen till att böjda trapphissar ofta inte uppfyller byggnadsregler och brandsäkerhetsföreskrifter.

Att röra dig självständigt och själv gå upp- och nedför trappor så länge som möjligt är en av de största hälsofördelarna du kan ha i ditt eget hem. Dagliga aktiviteter som att dammsuga, ta korta promenader och gå i trappor är viktiga för att hålla dig aktiv när du åldras. En studie av 36 000 personer från Norge, Sverige, Storbritannien och USA visar att dessa små dagliga aktiviteter kan ha en djupgående inverkan på din hälsa och livslängd.

3. AssiStep

AssiStep - Alternativ til stoltrapphiss
AssiStep
Trapphjälpen AssiStep blandar sig naturligt i alla hem och tar upp mycket lite utrymme

Vi satte höga mål för oss själva när vi utvecklade det prisbelönta och budgetvänliga hjälpmedlet AssiStep.

Vi hade som mål att AssiStep skulle:

  1. Vara ett billigare alternativ till böjda trapphissar
  2. Vara 100% modulär för snabb leverans och installation
  3. Vara möjlig att installera i alla typer av trappor
  4. Främja aktivitetsnivån och självständigheten för alla människor som använder AssiStep
  5. Göra det möjligt för personer att bo i sitt eget hus hela sitt liv


År 2019 tilldelades AssiStep den prestigefyllda utmärkelsen för "Bästa lösningen" av SilverEco Aging Well Initiative.

AssiStep är det enda hjälpmedlet för trappor som har fått detta pris. Juryn lyfte fram den unika och patenterade skandinaviska designen, som smälter in naturligt i alla boendemiljöer och tar bort stigmatiseringen kring traditionella trapphissar.

AssiStep

4. Hur mycket kostar en AssiStep för svängda trappor?

AssiStep kan installeras i både raka och svängda trappor och erbjuder betydande kostnadsfördelar jämfört med böjda trapphissar:

  1. AssiStep är vanligtvis 30-50% billigare än en böjd trapphiss
  2. Eftersom AssiStep är 100% modulär kan den installeras inom några dagar i de flesta fall
  3. Eftersom AssiStep är en modulär produkt minskar inte det potentiella återförsäljningsvärdet lika mycket som med en böjd trapphiss

5. Ansöka bostadsanpassningsbidrag

För att få bostadsanpassningsbidrag behöver du ett intyg som styrker att de åtgärderna du ansöker om är nödvändiga utifrån din funktionsnedsättning. Ett sådant intyg får du av din arbetsterapeut, sjukgymnast, läkare eller annan medicinskt sakkunnig i din kommun.

Du kan få bidrag för att anpassa fasta funktioner i din bostad t ex AssiStep.

Du kan även få bidrag för att anpassa fasta funktioner i anslutning till din bostad. Fasta funktioner är sådant som du normalt inte tar med dig när du flyttar. Du kan bara söka bidrag för den bostad som du bor i permanent. Bidraget är personligt och du kan söka det oavsett om du äger din bostad eller om du bor i hyresrätt eller bostadsrätt.

Välj din AssiStep

Konfigurera din AssiStep - på bara några steg!

Vilken typ av trappa har du?

Val

Vem är du? Är du en privat person eller institution som vill ha ett erbjudande på AssiStep?

Val

Vi behöver din postnummer för att hitta vår närmaste distributör och beräkna fraktkostnader och installationskostnader.

Eftersom du har en annan typ av trappa vill vi erbjuda ett hembesök och inspektera trappan för att ge dig en prisuppskattning

Vi måste tyvär informera dig om att vi inte har en leverantör i det land du har valt. Du kan fortfarande fylla i formuläret, så skickar vi dig information om AssiStep.

I vissa fall behöver vi lite mer information om din trappa. Vi ber dig därför att ange ditt telefonnummer så att vi kan kontakta dig om det behövs. Vi behöver e-postadressen för att skicka erbjudandet och ge mer information.

Vänligen kontrollera informationen innan du skickar in.

När du har skickat det formuläret, får du e-post med en prisuppskattning. Din information är säker hos oss:
Tack för din förfrågan får du ett mail med ytterligare information och pris baserat på ditt val inom kort tid.